Donderdag 8 Oktober 2020  vanaf 10.30 Wonder 2020

Schrijf je in via Emerce

Wonder 2020 gaat digitaal

Wonder 2020 onderzoekt het veelvoud aan keuzes en dilemma’s die het management van grote bedrijven elke dag ervaart in het nieuwe tijdperk van COVID-19. Hoe passen wij onze business aan op deze ongeëvenaarde situatie? Hoe kunnen wij onze klanten blijven engagen nu ze niet meer de deur uit willen? Over deze en vele andere vragen zoeken wij de discussie op met verschillende sprekers in drie interessante webcasts.

De webcasts zijn in samenwerking met Emerce tot stand gekomen en worden vanaf 8 oktober online uitgezonden via het Emerce platform. Wil jij de webcasts bijwonen? Registreer direct via Emerce. Je vindt onze webcasts onder Brands en Media.

Huub-Lamers

Huub Lamers
CEO Koninklijke Gazelle

Direct to consumer

In deze webcast gaan Wendelien Wouters en Patrick Ruijs aan tafel met Huub Lamers van Koninklijke Gazelle om de vraag te beantwoorden waarom juist nu in deze tijd Gazelle naar een direct to consumer model wil gaan. En wat houdt een direct to consumer aanpak voor Gazelle in? Wat vraagt dit aan de organisatie en het leiderschap van Huub?

Deze webcast van een half uur beantwoordt deze vragen en meer.

MELD JE AAN BIJ EMERCE VOOR DE WEBCAST

Catching the wave

In dit tweeluik, gaan Wendelien Wouters en Beate van Dongen Crombags het gesprek aan met Erik Broekroelofs en Matthé van Tour. Over hoe ze door corona groeispurt in de organisatie hebben moeten verwezenlijken. Wat waren de organisatorische uitdagingen en de persoonlijke?

In deze webcast van een half uur wordt er open gesproken over hoe dit hen nu transformeert en naar de toekomst.

MELD JE AAN bij emerce vOOR DE WEBCAST

Erik-Broekroelofs

Erik Broekroelofs
Directeur Financieel Economische Zaken bij UWV

Matthe-van-Tour

Matthe van Tour
Directeur Rabo Schretlen Vermogensmanagement NL bij Rabobank

Tanja-Dik

Tanja Dik
Director Consumer Products and Services bij Schiphol

Business in the 1.5 meters economy

Wendelien Wouters en Maton Sonnemans gaan samen met Tanja Dik het gesprek aan over hoe Schiphol zich heeft moeten aanpassen aan een nieuwe fysieke werkelijkheid. Wat hebben ze gedaan en hoe ziet de toekomst eruit? Wat vraagt dit aan leiderschap en organisatie skills.

In deze webcast van een half uur wordt open gesproken over reizen en customer experience in de nieuwe maatschappij.

MELD JE AAN bij emerce VOOR DE WEBCAST

Wie zijn er nog meer aan het woord

Wendelien-Wouters
Wendelien Wouters
Gespreksleider

De gesprekken worden begeleid door Wendolien Wouters, allround dagvoorzitter en moderator. Ze heeft affiniteit met de onderwerpen kunst & cultuur, zorg, mens & maatschappij en persoonlijke ontwikkeling.

Patrick-Ruijs
Patrick Ruijs
Partner EY VODW

Patrick is gespecialiseerd in het helpen van grote, internationale ondernemingen bij het ontwikkelen en uitbouwen van klantrelaties. Cruciaal hierbij is het realiseren van unieke klantervaringen op al die momenten die er toe doen in een relatie tussen klant en organisatie.

Beate-van-Dongen-1
Beate van Dongen
Partner EY VODW

Beate is gespecialiseerd in het optimaliseren van de dialoog tussen een bedrijf en haar klanten. Zij adviseert ondernemingen over customer experience, digitale transformaties en de inrichting van de omnichannel organisatie.

maton-sonnemans-1_dark_thumbnail
Maton Sonnemans
Partner EY VODW

Maton is gespecialiseerd in de vernieuwing en transformatie van commerciële organisaties binnen grote ondernemingen. Met als doel deze organisaties professioneler, innovatiever en meer ondernemend te maken.

Interessante artikelen

zon wonder 533

Klantgericht leiderschap in en na de crisis


Bij de crisis die in maart 2020 losbarstte in onze westerse wereld kwam voor veel directieleden een spoedcursus leiderschap in het kielzog. In een zeer kort tijdsbestek moesten alle management-conventies overboord worden gezet en waren successen uit het verleden geen garantie meer voor de toekomst. Maton Sonnemans en Charlotte Eterman-Buys spraken de afgelopen maanden met leiders van grote ondernemingen over hun eigen ervaringen.

Lees meer →
boardroom issue beate533

COVID-19 is als een stress-test voor de customer experience van bedrijven

COVID-19 is als een stresstest voor de CEX (customer experience) van bedrijven. Ineens wordt uitvergroot hoe bedrijven in snel veranderende situaties en onder druk acteren. Slagen bedrijven er ook nu in hun klanten centraal te laten staan? Ook als dit pijn doet? En welke customer experiences bieden ze nu het er echt toe doet? Onderstaand drie customer experience waarheden waarbij COVID-19 meer dan ooit laat zien hoe waar ze zijn.

Lees meer →
ebook 533

E-book transforming your business beyond COVID-19


Waar je organisatie ook is met betrekking tot COVID-19, wij willen je graag een e-book aanbieden voor interessante inzichten, nuttige scenario's en praktische tips om uw COVID-19 respons te optimaliseren.

Download het ebook →

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied klantgerichte innovatie en digitale transformatie. In sectoren waar marketing, customer experience, technologie en data science een hoge impact hebben op de business.

Zo word je geïnformeerd over de nieuwste cases, boardroom issues en de nieuwste marketing en customer experience trends. 

Wonder about... EY VODW 

Uitzonderlijke Customer Experiences

We analyseren de huidige en potentiële impact van klantcontact en ontwikkelen onderscheidende producten en diensten in geïntegreerde, omnichannel klantreizen.

Lees meer

Innovatieve business modellen en new ventures

Gedreven door technologische ontwikkelingen, data en behoeften van mensen grijpen we de kansen in de markt en ontwikkelen we nieuwe business.

Lees meer

Klantgerichte transformatie van organisaties

Met nieuwe organisatievormen en werkwijzen ontwikkelen en versterken we organisaties zodat ze klantgerichter en innovatiever worden.

Lees meer

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je ook het gesprek aangaan laat het even weten.

Maton_Sonnemans-1
Maton Sonnemans
Partner EY VODW

Ga het gesprek met mij aan over transformatie en vernieuwing van commerciële organisaties. Om zo jouw organisatie innovatiever, professioneler en ondernemender te maken

Contact Maton

Beate-van-Dongen-1
Beate van Dongen
Partner EY VODW

Ga met mij het gesprek aan over superieure customer expierences en digitale transformaties. Hoe optimaliseer jet het dialoog tussen jouw klant en je organisatie.

Contact Beate

Patrick Ruijs_dark_thumbnail-1
Patrick Ruijs
Partner EY VODW

Ga met mij het gesprek aan over hoe jouw internationale organisatie unieke klantervaringen kan leveren op de belangrijke momenten die het er toe doen. 

Contact Patrick