DATA SCIENCE IN HEALTH

Elke dag bouwen wij aan een slimmere zorg

Bestuurders van zorginstellingen vandaag de dag staan onder grote druk. Uitdagingen als de zorg toegankelijk houden, de kwaliteit verbeteren, (regionale) samenwerking vergemakkelijken en kosten beperken spelen hierin een belangrijke rol. In zorginstellingen worden daarom steeds meer slimme technologieën ingezet en realtime data verzameld. De uitdaging is deze verzamelde data intelligent te gebruiken en mensen, objecten en systemen realtime met elkaar te verbinden, ook binnen een regio. Digitale innovatie helpt de zorg toegankelijk te houden en de kwaliteit te verbeteren. Toekomstige zorg is slimmere zorg.

Data Science & Health Hackathon

De data scientists van EY VODW en de specialisten van EY healthcare hebben hun kennis en ervaring gebundeld en zijn in teams aan de slag gegaan met vier data-challenges. Tijdens deze eendaagse Data Science & Health Hackathon, werden inhoudelijke kennis en interpretaties over de data gecombineerd met vergevorderde kennis over artificial intelligence, deep learning en data analytics. Al snel werd duidelijk dat door deze combinatie in korte tijd veel bereikt kon worden. Zo waren de teams in staat heropnames, operatieduur en de verwachte opnametijd te voorspellen en kon met behulp van beeldherkenning een scala aan medische instrumenten worden herkend.

De vier healthcare challenges

arseny-togulev-DE6rYp1nAho-unsplash
1. Kan de operatieduur nauwkeuriger voorspeld worden om wachtlijsten bij ziekenhuizen te verkorten?

Operatieroosters zitten strak in elkaar. Zou het niet fijn zijn om tot op de minuut te kunnen voorspellen hoe lang een operatie duurt?

 

 

Lees meer →
zhen-hu-Xruf17OrkwM-unsplash
2. Hoe groot is de kans dat een patiënt een heropname krijgt?

Heropnames zijn vervelend, duur en inefficiënt. Met behulp van data wordt voorspeld hoe groot de kans is dat een patiënt wordt heropgenomen.

 

 

Lees meer →
14H06024_RF
3. Hoe kan de ligduur op de Intensive Care voorspeld worden om kosten te besparen?

Voor zowel de opnameplanning als de patiënt is het belangrijk al tijdens de eerste opnamedag een goede inschatting te maken over de opnameduur. Met behulp van data kan dit nu nog beter.

Lees meer →
olga-kononenko-QQ_Rvwe0u_w-unsplash
4. Hoe kan door beeldherkenning de controle op medische instrumenten geautomatiseerd worden?

De selectie en het klaarleggen van medische instrumenten kan nog preciezer met behulp van artificial intelligence en beeldherkenning. 


Lees meer →

14H07025_RF

EVENT: 'Next Wave'

Gamechangers in de zorg
Welke technologische innovaties blijken wereldwijd het meest succesvol en hoe kunnen deze in Nederland worden toegepast?
Daarbij laten we zien hoe innovaties daadwerkelijk geïntegreerd zijn in de dagelijkse praktijk van de zorg, want uiteindelijk geldt: The right digital strategy is a human one! 

  vrijdag 13 december
  13.30 – 17.00 uur
  EY Cross Towers / Amsterdam

AANMELDEN

EY-launches-new-technology-driven-Healthcare-practice-18023

Over EY Health

Onze gezondheidszorg zit midden in de grootste transitie ooit. Aangedreven door vergrijzing, globalisering en nieuwe technologieën zijn we op weg naar Health 2.0 – topkwaliteit zorg gecombineerd met de beste performance, duurzame groei en slimme digitale oplossingen. Een toekomst waarin de patiënt ook consument is, met hoge verwachtingen. Als strategisch partner helpen we je klaar te stomen voor deze nieuwe wereld.

Lees meer →
dstp foto 600x350 met logo2

Over het Data Science Talent Program

Onze Data Scientists zijn de linking pin tussen technologie, data en de behoefte van de business.

In het Data Science Talent Program van EY VODW trainen we de beste jonge professionals met een academische graad in descriptive analytics, predictive analytics en visualisatietechnieken. Onze data scientists beheersen essentiële tools zoals Python, R, SQL, Power BI, R-Shiny en Tensorflow. 

Lees meer →

Bouwen we morgen aan jouw Smart Hospital?

Eno Richard Bussink-2
Richard Bussink
Senior Manager Healthcare
Mechteld-Rumpin_dark_square
Mechteld Rumpin
Manager DSTP
Profielfoto - bijgesneden-1-1
Erik Vermeulen
Executive Director Healthcare